>
ساعت کاری
7:30 الی 16:15
تلفن تماس
7 - 88877610 (021)
آدرس
تهران، خیابان نلسون ماندلا (آفریقا) ، قبادیان شرقی پ 1

اخبار و رخدادهای امین

نشست خبری

نشست خبری بیمه اتکایی امین در آستانه انتقال به بازار بورس تهران


نشست خبری بیمه اتکایی امین در تاریخ 1400/05/11 در آستانه انتقال از بازار فرابورس ایران به بازار بورس تهران


شرکت بیمه اتکایی امین در اواسط بهمن سال 1399 درخواست خود را جهت پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران ارائه و پس از بررسی شرایط توسط بورس اوراق بهادار تهران ، جلسه هیات پذیرش بورس در خصوص بررسی درخواست انتقال شرکت بیمه اتکایی امین (سهامی عام) از فرابورس ایران به بورس اوراق بهادار تهران در تاریخ 1399/12/13 برگزار گردید.
در این جلسه گزارش مفصلی از نحوه فعالیت، عملکرد و وضعیت مالی شرکت در سال مالی منتهی به 1399/06/31 و پیش بینی شش ماهه اول سال مالی 1400 ارائه و سپس به کلیه سوالات مطروحه از جانب اعضای محترم هیات پذیرش که عموماً در خصوص ماهیت شرکت، وضعیت و عملکرد مالی و بندهای گزارش حسابرس برای سال مالی منتهی به 1399/06/31 بوده به طور کامل پاسخ داده شد.
هیات پذیرش با ابراز رضایت از عملکرد و شفافیت مالی شرکت موافقت اولیه خود با انتقال به بازار بورس اوراق بهادار تهران را طی نامه به شماره 18/87220 مورخ 1399/12/20 اعلام نمود.
موارد درخواستی توسط هیات پذیرش تهیه و جلساتی جهت ارائه مدارک و بر طرف نمودن ایرادات وارده برگزار و نهایتاً در تاریخ 1400/04/09 طی نامه به شماره 182/20007 موافقت نهایی هیات پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران اعلام گردید. نماد شرکت در پایان معاملات روز دوشنبه مورخ 1400/05/11 به منظور انتقال به بورس متوقف و سه روز کاری بعد در بازار بورس بازگشایی خواهد گردید.
با توجه به تحولات اقتصادی صورت گرفته در 2 سال گذشته و کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی و همچنین افزایش ارزش اموال و دارایی‌های بیمه‌گذارانی که از طریق بیمه‌گران مستقیم تحت پوشش شرکت بیمه اتکایی امین قرار گرفته‌اند، سرمایه شرکت بیمه اتکایی امین کمتر از حداقل‌های تعیین شده در مصوبه هیات وزیران به شماره 19757/ت 58252 هـ مورخ 1400/02/26 بوده لذا نیاز به افزایش ظرفیت قبولی بیمه اتکایی امین ضروری به نظر می رسد که در همین راستا افزایش سرمایه از مبلغ 3.900 میلیارد ریال به 5.000 میلیارد ریال به تصویب هیات مدیره رسیده و پس از اخذ اظهار نظر حسابرس در خصوص گزارش توجیهی ، مجوز بیمه مرکزی اخذ و در مرحله اخذ مجوز از سازمان بورس جهت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده می باشد.
سرمایه شرکت بیمه اتکایی در زمان تاسیس 370 میلیارد ریال حدود 39 میلیون یورو بوده است ( بر اساس نرخ تسعیر ارز ریال به یورو در سال 1382) و علی رغم افزایش سرمایه به 3.900 میلیارد ریال معادل یورویی آن به حدود 15 میلیون یورو کاهش یافته است. لازم به ذکر است که با در نظر گرفتن تورم سالانه و افزایش نرخ ارز قاعدتاً می بایست سرمایه شرکت های بیمه ای افزایش می یافته اما همانگونه که ملاحظه می گردد معادل ارزی سرمایه با کاهش زیادی همراه بوده است. بررسی میزان سرمایه پرداختی شرکتهای بیمه اتکایی به صورت معادل ارزی از آن جهت حائز اهمیت است که در واقع عملیات شرکتهای بیمه اتکایی محدود به یک کشور و یا یک قاره نمی گردد و بیمه گران اتکایی در سطح جهان به انجام عملیات قبولی و واگذاری و در ریسکهای مختلف در سراسر جهان مشارکت دارند.
در صورت گسترش روابط اقتصادی با شرکت های خارجی بخصوص شرکت های منطقه و همسایه، با سرمایه حال حاضر شرکت که حدود 15 میلیون یورو می باشد جایگاهی در سطح بین الملل نمی توان متصور بود چرا که امکان رقابت با شرکتهای بیمه اتکایی در سطح منطقه وجود نخواهد داشت و عملاً ظرفیت قبولی اتکایی شرکت در مقابل ریسکها میزان بسیار ناچیزی خواهد بود. میزان سرمایه یکی از مهمترین شرایط در فرایند اخذ رتبه بین المللی، سرمایه حال حاضر شرکت فرایند اخذ رتبه بین المللی مناسب از موسسات رتبه بندی مطرح دنیا را با چالش جدی مواجه خواهد نمود.
قرار نیست بیمه اتکایی فقط در داخل کشور کار کند و باید فضای فعالیت برای قبولی و واگذاری از خارج داشته باشد که با سرمایه های موجود هیچ کاری نمی توان صورت داد. با این افزایش تورم، شرکتهای بیمه در حقیقت رشدی در تولید حق بیمه نداشته اند.
در دنیا شرکتهای بیمه کوچک بدلیل عدم برخورداری از ظرفیت مناسب امکان رشد کردن نداشته و جایگاهی در صنعت بیمه جهان و منطقه ندارند و تنها شرکتهای بزرگ امکان کار کردن و پیشرفت دارند.
تاسیس شرکتهای کوچک اثر چندانی در فعالیت های اتکایی در داخل و خارج نخواهد داشت و باید شرکت بزرگی تاسیس شود و ما از سیاست های کلی آن پیروی نماییم. لذا پیشنهاد می گردد بیمه ایران و بیمه مرکزی که 100% سهام آنها دولتی است ،کمک کنند که یک شرکت بیمه اتکایی قوی که حداکثر 49 درصد سهم آن متعلق به دولت و 51 درصد در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته باشد، در کشور تاسیس گردد. به عنوان نمونه می توان به شرکت های میلی ری در ترکیه و جی آی سی در هند اشاره نمود که هر دو شرکت در گذشته دولتی بوده و اکنون در حال واگذاری سهم های خود به سهامداران داخلی و خارجی می باشند.
با انجام بررسی کارشناسی می توان دریافت که حداقل سرمایه مورد نیاز جهت تاسیس شرکت های بیمه اتکایی بیش از 1،000 میلیارد تومان مورد نیاز می باشد و هر شرکتی که توانایی تامین حداقل سرمایه را نداشته باشد می تواند با شرکت های دیگر ادغام گردد.

شرکت های بیمه اتکایی باید آنقدر قوی گردند که باری از روی دوش صندوق تحریم برداشته و حتی الامکان اجازه ورود ریسک به صندوق تحریم را ندهند و این ریسک ها می بایست قبل از ورود به صندوق تحریم بین شرکتهای اتکایی پر قدرت واگذار گردد.
یکی از پیشنهاد ها می تواند این باشد که قسمتی از سرمایه صندوق تحریم به عنوان وام به شرکت های اتکایی تخصیص گردد که شرکت مذکور آن را در سرمایه لحاظ نموده و معادل آن را به عنوان تضمین در بانک نگهداری نماید .
شرکت‌های بیمه مستقیم عملیات صدور بیمه‌ نامه و عملیات واگذاری به یکدیگر را انجام می‌دهند. اما در شرکت بیمه اتکایی به‌دلیل این‌که عملیات صدور بیمه‌نامه به‌صورت مستقیم انجام نمی‌پذیرد تنها قبولی اتکایی وجود داشته که با توجه به عدم واگذاری به این شکل توسط شرکت‌های بیمه اتکایی به بیمه گران مستقیم، مراجعه به شرکت های بیمه‌ اتکایی صرف کاهش می‌یابد. بیمه مرکزی باید موضوع را مورد بررسی قرار دهد و راهکاری ارائه نماید و پیشنهاد ما این بود که هر شرکتی که می‌خواهد در زمینه اتکایی فعالیت کند یک شرکت مستقل به‌صورت اتکایی تاسیس نماید.
جناب آقای رئیس کل بیمه مرکزی در سال گذشته در جلسه با مدیران عامل شرکت‌های بیمه عنوان نمودند که از صدور مجوز قبولی اتکایی برای شرکت‌های بیمه مستقیم جلوگیری خواهند کرد؛ اما متاسفانه امسال هم شاهد صدور مجوز قبولی اتکایی برای شرکت‌های بیمه مستقیم بوده ایم. در حال حاضر شرکت‌های بیمه مستقیم مجاز به قبولی اتکایی، بار آنچنانی را از روی دوش صندوق تحریم برنداشته اند و در ‌صورت وجود نرخ مناسب در صدور بیمه نامه، شرکت‌های بیمه اتکایی به راحتی جوابگوی نیاز بازار خواهند بود.
پیشنهاد ما به بیمه مرکزی این بود که همانگونه که به شرکت‌های بیمه مستقیم مجوز قبولی اتکایی می‌دهید، به شرکت‌های اتکایی نیز مجوز صدور بیمه نامه به ‌صورت مستقیم داده شود که پاسخی تاکنون به این شرکت ارائه نگردیده است.
شرکت بیمه اتکایی امین با بخش اتکایی بیمه مرکزی خصوصا معاونت محترم اتکایی بیمه مرکزی در هماهنگی کامل است حتی در خصوص برخی از قبولی‌ها از خارج از کشور از نقطه نظرات بیمه مرکزی نیز بهره می گیرد که علت آن توانایی بالای بیمه مرکزی در حوزه اتکایی می باشد. با توجه به اینکه طبق آیین نامه 76 ، صدور بیمه‌نامه در رشته‌های آتش‌سوزی، مهندسی و انرژی با سرمایه/تعهدات بیش از 10،000 میلیارد ریال می‌بایست پس از اخذ مجوز از بیمه مرکزی انجام پذیرد ، لذا بیمه‌نامه هایی با سرمایه کمتر از نصاب فوق در حقیقت از لحاظ نرخ آزاد هستند که باعث می‌شود بازار به سمت رقابت‌های خاص و غیر منطقی به جهت کسب پرتفوی حرکت نماید و بیمه مرکزی نیز هیچگونه نظارت موثری بر عملیات اتکایی بیمه های مستقیم ندارد.
این شرکت با شرکت بیمه اتکایی ایرانیان وجه اشتراک بسیار نزدیکی دارد و آن شرکت هم مشکلاتی مشابه بیمه اتکایی امین دارد.
ما در ریسک‌های بزرگ ملی از تمامی ظرفیت خود در پوشش اتکایی آن ریسک استفاده می‌کنیم. اما در ریسکی‌ که امکان خطر بالا در آن وجود دارد از حداکثر توان خود استفاده نمی نماییم که این لازمه قوام یک شرکت اتکایی است. تعهدات بیمه گر اتکایی در مقابل عایدی حق بیمه پس از کسر هزینه های بیمه گری بسیار بالا بوده و در معرض خطر ها با تعهدات بسیار بالا می باشد.
بیمه مرکزی به عنوان یک نهاد قوی‌تر و بالاتر باید تفکرات جدیدتری به شرکت های اتکایی القا نماید که ما بتوانیم با آن تفکرات جلو برویم. بیمه مرکزی دارای امکانات بیشتر از قبیل در اختیار داشتن پژوهشکده بوده و همچنین دارای قدرت اجرایی و نظارتی بالاتری می باشد. اگر بیمه مرکزی به شرکت‌‌های بیمه برنامه ای را ابلاغ نماید و از شرکتها اجرای برنامه ها را به ‌صورت کتبی بخواهد در نتیجه شرکت بیش‌تر به عملکرد خود توجه کرده و برنامه‌ریزی های متناسب با آن را انجام می‌دهد. به نظر می‌رسد نیاز بیشتری به کارهای مطالعاتی در زمینه های بیمه های اتکایی توسط بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه اتکایی می باشد، همان‌گونه که تاکنون نیز این‌گونه عمل گردیده و زحمات زیادی در این مورد انجام پذیرفته است.
در خصوص قانون بودجه کل کشور بابت انتشار اوراق بیمه‌ای، شرکت بیمه اتکایی امین برنامه‌ای برای خرید این اوراق نداشته و معتقد است با توجه به وجود نرخ بهره بانکی، تورم، کمی جذابیت سود حاصل از اوراق مذکور، ریسک های موجود در صنعت بیمه ، میزان سودآوری و نسبت خسارت صنعت بیمه ، برای اقشار مختلف جامعه رغبتی به خرید این اوراق وجود نداشته باشد. البته بیمه اتکایی امین آمادگی کامل خود را جهت انجام هرگونه کمک در این زمینه اعلام می‌دارد.
پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال مالی منتهی به 1400/06/31 حق‌ بیمه قبولی شرکت به میزان حدود 50% نسبت به سال قبل رشد داشته باشد که در حقیقت این میزان رشد متناسب با تورم بوده است.
قیمت سهم شرکت، قیمت واقعی بوده و هیچ حمایتی به‌طور غیر مستقیم از سهم صورت نمیگیرد و نوسان سهم ناشی از عرضه و تقاضا در بازار سرمایه می باشد .
EPS پیش‌بینی شده شرکت در سال 1400 به میزان 80 تومان می‌باشد که با در نظر گرفتن ذخایر کافی در حساب‌ها و تسعیر سپرده‌های ارزی با منشاء داخلی طبق بخشنامه بیمه مرکزی این پیش‌بینی صورت گرفته است.
نسبت خسارت معوق به حق بیمه قبولی در دوره شش ماهه منتهی به 1399/12/30 بیش از 2 برابر بوده است و شرکت با وقوع چند خسارت بزرگ نیز دچار مشکل نخواهد شد و پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است.
شرکت بیمه اتکایی امین در سال 1396 با شرکت در مزایده نسبت به خرید پلاک های ثبتی شماره 94668 فرعی از 6933 اصلی و 27307 فرعی از 6933 اصلی بخش 2 تهران به ترتیب مشتمل بر ساختمان واقع در چهار راه جهان کودک و محوطه مجاور (مورد استفاده بعنوان پارکینگ) از شرکت بیمه ایران اقدام نموده و اسناد مالکیت آن بطور رسمی به شرکت بیمه اتکایی امین منتقل شده است. این شرکت برای استیفای حقوق خود پس از اقدامات اداری و مکاتبه از طریق اداره اجرای اسناد رسمی و همچنین طرح دعوی در مراجع قضائی اقدامات حقوقی لازم را برای تخلیه و تصرف کامل املاک خریداری شده انجام داده است و موضوع در حال پیگیری می باشد. انتظار می رود بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر شرکت های بیمه با حمایت و اقدام موثر زمینه تخلیه و تحویل ملک شرکت بیمه اتکایی امین بصورت غیر قانونی توسط بیمه توسعه غصب شده است، را فراهم آورد چرا که یکی از اهداف بیمه مرکزی حمایت از حقوق سهامداران و ذینفعان بیمه می باشد. لازم به ذکر است علی رغم گذشت چند سال از تعلیق فعالیت شرکت بیمه توسعه تاکنون تصمیم شایسته در خصوص شرکت مذکور اتخاذ نشده است. بدهی های فراوان ، عدم افزایش سرمایه متناسب و مشکلاتی که اخیرا در اجرای مصوبه 1393/11/21 شورای عالی بیمه ایجاد کرده ، دخالت و تصمیم موثر و قاطع بیمه مرکزی را مطلبد. تا در آینده شاهد تکرار شرکت هایی نظیر بیمه توسعه دیگری نباشیم.
در پایان ضمن تشکر از حضور خبرنگاران محترم ، پیشاپیش روز خبرنگار را خدمت همه خبرنگاران به خصوص خبرنگاران فعال در حوزه صنعت بیمه تبریک عرض می‌نمایم.
مدیرعامل بیمه اتکایی امین در پایان، فعالیت شرکت را مدیون همکاری بی دريغ بیمه مرکزی و شرکتهای سهامدار بیمه ای و هیات مدیره منسجم بیمه اتکایی امین دانست و از آنان تجلیل نمود.

دفتر مرکزی

  • جزیره کیش ، میدان سنایی ، بلوار اندیشه ، قطعه N.B.O.16
  • کدپستی : 7941778354
  • تلفن : 7 - 44420785 (076)
  • نمابر : 44420958 (076)
  • رایانامه : aminre@aminre.net

دفتر ارتباطی

  • تهران ، بلوار نلسون ماندلا (آفریقا) ، خیابان قبادیان شرقی ، پلاک 1
  • کدپستی : 1917635711
  • تلفن : 7 - 88877610 (021)
  • نمابر : 88788964 (021)
  • رایانامه : aminre@aminre.net

سهامداران عمده

بیمه آسیا بیمه البرز توسعه کسب و کار سبا بیمه دانا سرمایه گذاری صبا تامین سهامی بیمه ایران بیمه ایران معین سرمایه گذاری واسطه گری مالی یکم بانک تجارت صندوق سرمایه گذاری امین یکم فردا بانک صادرات ایران سرمایه گذاری اکسیرسودا

كليه حقوق متعلق به : شرکت بیمه اتکائی امین می باشد.
طراحی و ایجاد : شركت مهندسی رز انديشه هوشمند

Search